За Компанията

Всичко ,което търсите и ви е необходимо е тук-в една лъжица жива храна! 100% органични продукти

Kомпания VERTERA е специализирана за добив и преработка на морски водорасли. Laminaria Digitata, фукус и други.

Тя създава продукти, отчитайки особеностите на човешкия живот в съвременните условия в екологичен план.

Учените от руската компания VERTERA разработват уникални съставки, защитаващи от агресивните условия на заобикалящата ни среда, запазвайки и поддържайки хомеостазата на човека на всички нива, включваща: клетки, тъкани, органи, системи от органи,изобщо организма като едно цяло.

За да има пълен контрол на всеки етап от производствения процес, компания VERTERA е създала собствена подготвителна, производствена лабораторна и научно- изследователска база. В компанията е събран собствен научен съвет, обединяващ експерти в областта на медицината, диетологията, фармакологията, биохимията, биотехнологията на храните и философията.
Производствената база на компанията се намира в Русия, не случайно в Тверска област-екологично чист район.
Суровинната база на VERTERA е ситуирана в най-чистите морета на руския север.

През 2005 година компанията създава базовия гел на VERTERA. Година по- късно е обявен старт на директните продажби на първата продуктова линия от ламинария.

През 2010 година компанията заема лидерски позиции в сегмента на диетичното хранене в страните от ОНД.

През 2014 година на пазара в Русия и ОНД официално стартира марката VERTERA.

През 2017-2018 година ключовите продукти на компанията получават сертификат за съответсвие с хранителните стандарти на Европейския Съюз. Отварят се нови пазари за дистрибуция в 28 страни с Центрове за обслужване в Чехия, Испания и България.

През 2019 година продуктите на компанията са представени в Турция, а от май 2020 година се продават официално в ЦО в Истанбул.